Op 21 juni organiseert stichting Dordttalk een avond met Dordtse schrijfsters.
Drie totaal uiteenlopende vrouwen hebben allen spraakmakende boeken geschreven en verdienen daarvoor de nodige aandacht.
Op deze avond vertellen zij over hoe hun werk tot stand kwam, welke obstakels zij overwonnen en wat hen gedreven heeft dit te publiceren.
De presentaties kunnen vergezeld gaan van beelden die te maken hebben en/ of voorkomen in hun werk.
Uiteraard zullen zij een stukje voordragen en krijgt het publiek de kans om vragen te stellen of in debat te gaan.
Het geheel wordt gelardeerd door een bekende Dordtse zangeres, Frida Bowen.
Stichting Dordttalk vindt het belangrijk aandacht te besteden aan Dordtse kunst- en cultuuruitingen, een podium te bieden via Cinema The Movies, ook op sociaal en maatschappelijk vlak.
Anjo Vrieling is kunstenaar, illustrator, grafisch vormgever èn ze heeft het prentenboek ‘De planeet van Jaz’ gemaakt. Het prentenboek vormt de basis voor een kindervoorstelling die volgend jaar in productie gaat.
Een voorproeve daarvan is vanavond te zien.

Ina Rogge: Wat begon als solo theaterstukken resulteerde uiteindelijk in deze bundel. ‘De schildpad en de hond ‘ is een bundel korte verhalen, luchthartige vertelsels over haar reizen (kort en lang) door Azië en met name India.
Cecile Stok schreef de true crime ‘Tot zwijgen gebracht’ met als subtitel ‘De zaak van mijn leven’. Hiermee doorbrak ze de stilte rond haar vaders dood en gaf zichzelf het spreekrecht terug. Zij publiceerde eerder in 2014 ‘Het verdwenen huis’ dit gaat over de relatie met haar moeder.
Frida Bowen is een Dordtse singer-songwriter, dichter en muzikant. Haar liederen zijn pakkende akoestische ballads, pop-folk fusion met keltische invloeden, begeleid op de gitaar. Ze treed op in binnen- en buitenland, van zaal tot huiskamer tot straatmuzikant.

De toegangsprijs bedraagt vijf euro.