Op de vooravond van 4 en 5 mei 2018 organiseert Dordttalk een bijzondere avond in The Movies. We kiezen ervoor één van de meest spectaculaire gebeurtenissen centraal te stellen op deze avond: “het Englandspiel”. Het zou tegenwoordig een ‘gamechanger’ genoemd worden.
Jaap Kooimans verzorgt deze avond een lezing over deze spectaculaire en fameuze episode uit de Tweede Wereldoorlog. Dordttalk omlijst deze lezing met filmbeelden uit het regionaal archief van de bevrijding van Dordrecht en wij hebben twee Dordtse getalenteerde musici bereid gevonden enkele nummers, waaronder een song van Vera Lynn, voor ons te spelen. Thomas Florusse (toetsen) en Xiomara Klein (zang) zijn speciaal voor Dordttalk bereid samen een performance voor te bereiden. Dat vinden wij natuurlijk ongelooflijk mooi en bijzonder.

Deze bijzondere avond met een gevarieerd en boeiend programma begint om 19.15 uur. Bij de kassa van The Movies kunt u uw tickets voor dit bijzondere evenement, dat Dordttalk samen met the movies organiseert aan de vooravond van 4 en 5 mei, reserveren.