Stichting Dordttalk (in oprichting) wil in Dordrecht bijdragen aan het sociaal maatschappelijk debat en werkt daarin het liefst samen met anderen die ook bezig zijn met activiteiten op dit vlak. Liefst nodigen wij hen uit die activiteiten te realiseren in “The Movies”, waar Dordttalk haar thuisbasis heeft en waar we de huiskamer van het engagement willen zijn. Waar bijna altijd iets te doen is. Waar boeiende gasten komen en waar het publiek gezellig kan napraten over onze activiteiten en de aciditeiten die anderen bij ons organiseren.

Onze samenwerkingspartner Stichting DOCK (Maarten Wijk, Anne-Marie Verbeek en Marianne Gravendeel) zet zich ook volop in op dit gebied:

DOCK zet zich in voor ondernemers uit de creatieve sector, en voor alle mensen die creatief mee willen denken over items in Dordrecht en omgeving. Daarbij wil DOCK:

1. verduidelijken van de meerwaarde van het inschakelen van de creatieve sector;

2. realiseren van een betere zichtbaarheid, voelbaarheid en vindbaarheid en van de creatieve sector;

3. verbinding tot stand brengen binnen en in de creatieve sector en met potentiële opdrachtgevers;

4. het verbeteren van de harde en zachte infrastructuur voor de creatieve sector;

5. het versterken van de professionele kwaliteit van de creatieve sector.

Iedereen die zich geroepen voelt te denken en werken aan vragen in en om de stad is welkom.

Als u samen met Stichting DOCK iets wilt doen op dit terrein kunt u hen een e-mail sturen. Verzoeken of initiatieven zijn welkom op: info@dockdordrecht.nl.

Wilt u graag een bepaald maatschappelijk actueel thema agenderen om daarover een boekbespreking, een debat of een andere bijeenkomst te organiseren dan kunt u daarover ideeën en tips aandragen via: write@dordttalk.com

In het eerste kwartaal van 2018 hopen wij onder andere avonden te organiseren over: verantwoorde voeding, sexting en pesten op internet, fakenews, armoede en duurzaamheid. Ook hoopt Dordttalk volop aandacht te besteden aan de lokale verkiezingen.